Kirgizisztán „saját Las Vegast” épít kaszinókkal és marihuánával

Gurbanguly Berdimuhamedov és Sadyr Japarov. Fotó: A Kirgiz Köztársaság elnökének sajtószolgálata

Kirgizisztán és Türkmenisztán Sadyr Japarov és Gurbanguly Berdimuhamedov elnökei az asgabati hivatalos tárgyalásokon bejelentették közös szándékukat egy szokatlan egészségügyi komplexum felépítésére az Issyk-Kul régióban. Erről a ” Sputnik Near Abroad” című Telegram csatorna számolt be .

Az egészségügyi komplexumban több ötcsillagos szálloda és kaszinó is helyet kap majd. Dastan Bekeshev, a kirgizisztáni parlament képviselője elmondta, hogy a leendő komplexum „kirgiz Las Vegas casino online” lesz, és jelentősen megnövelheti az ország költségvetését.

Gurbanguly Berdimuhamedov és Sadyr Japarov


A projekt sikeres megvalósítása érdekében a marihuána legalizálását javasolta. „Maga Isten adta nekünk ezeket a növényeket, miért ne, dekriminalizáljuk. Egy külföldi berepül, dohányzik és elrepül” – zárta Bekesev.

Korábban Ermek Myrzabekov, a Kirgiz Turisztikai Szövetség igazgatótanácsának elnöke ellenezte a játékzóna létrehozását és a marihuána legalizálását. Emlékeztetett arra, hogy a kaszinó létrehozásának már volt szomorú tapasztalata, és a kannabisznak rengeteg hátránya van. Timur Isakov, a Kábítószer-ellenőrzési Állami Koordinációs Bizottság ügyvezető titkára ugyanezeket az érveket hozta fel.

2017-ben a Kirgizisztáni Nemzeti Bank elnöke, Tolkunbek Abdygulov javasolta a marihuána legalizálását az országban, hogy „turisztikai paradicsomot” hozzon létre.

2012 óta törvény van érvényben Kirgizisztánban, amely megtiltja szerencsejátékok és pénznyerő automaták szervezését az országban.