A raszta haj karbantartása

A raszta nem a kosztól vagy a méztől ragad össze, ugyanúgy gondozni, mosni kell, mint a sima hajat. Lehetőleg balzsam nélküli sampont válasszunk (WU2, Seborin, Teafaolaj, stb.).

A kiálló szálakat be kell horgolni, így szebbek lesznek a tincsek. Türelemre és egy kis kézimunkára van szükség. Nem nehéz művelet, bárki elsajátíthatja.

 

Horgolás

A kiálló szálakat be kell horgolni a tincsbe. Ezek a szálak kijönnek alvásközben, mosástól meg még maguktól is, ilyen mindig lesz. A horgolás technikája igen egyszerű: átszúrod a horgolótűt a tincsen és a körülötte lévő kiálló szálakat rátekered.Ez után kihúzod a tűt a tincsből. Aztán megint beleszúrod és megint rátekered a kiálló szálakat. Ezt addig ismételgeted, amíg el nem tűnnek a kiálló szálak. Ez sok idő. Kezd a tincs tövénél a horgolás és haladj a vége felé

 

Sodrás

A behorgolt tincseket fogd a két tenyered közé és sodorgasd. Kicsit fáj, de ez ezzel jár. Ettől megint kijön pár szál, amit megint csak be kell horgolni, de ha azt is megcsinálod, akkor nagyon szép lesz a hajad.

Mosás

A rasta hajat is kell mosni. Lehetőleg csak tiszta vízzel mosd! De ha mindenképpen ragaszkodsz a samponhoz, akkor használj olcsó fodrászsampont, olyat, amiben nincs sok összetevő. Azok a samponok, amikben sok az adalékanyag, azok állítólag kibontják a hajat, és nem fog összecsomósodni és összefilcesedni.

A Bet Lovi egy teljes körűen engedélyezett fogadóiroda, amely a legszélesebb oddsválasztékot, az iparág legjobb ügyfélszolgálatát és egy könnyen használható fogadási platformot kínál. A Bet Lovi a megjátszható piacok széles választékát kínálja a platformján, beleértve a labdarúgást, a teniszt és az NFL-futballt.